DIAM - Ο ΦΕΛΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΣΜΕΣ
ΠΩΜΑΤΑ ΦΕΛΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ
ΠΩΜΑΤΑ ΦΕΛΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΑ
ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΩΜΑΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ (ΠΛΑΣΤΙΚΑ)
ΠΩΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΦΟΡΑ
ΠΩΜΑΤΑ ΚΩΝΙΚΑ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΚΕΦΑΛΟΦΟΡΑ VINOLOK
ΠΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΒΙΔΩΤΑ
ΕΙΔΗ & ΥΛΙΚΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ
Βρείτε μας στο Facebook
CORK HELLAS - ΑΦΟΙ ΚΟΚΚΑΛΙΔΗ

29ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών
Τ.Κ. 575 00 Κάτω Σχολάρι - Επανομή
Ταχ. Δ/νση: Τ.Θ. 170 11, Τ.Κ. 542 10 Θεσσαλονίκη

Τηλ:23920 29.760, 23920 28.582
Fax: 23920 92.185
e-mail: info@corkhellas.gr

Είναι πολύ σημαντική η παροχή και η συνεργασία όλων των πληροφοριών με τον προμηθευτή των πωμάτων, ώστε να αποφύγουμε αστοχίες και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συμβουλές και Οδηγίες Πωματισμού



 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΚΑΙ  ΟΔΗΓΙΕΣ  ΠΩΜΑΤΙΣΜΟΥ
για Πώματα Φελλού  (και Πλαστικά Πώματα)
 

 

Η  επιλογή  των  Πωμάτων

Η  επιλογή  του  πώματος  σχετικά  με  την  κατηγορία,  την  ποιότητά,  τη  διάμετρό  και  το  μήκος  του  πρέπει  να  γίνεται  πολύ  προσεκτικά,  ώστε  να  πετύχουμε  το  επιθυμητό  αποτέλεσμα. 

 

Τα Πώματα Φελλού πριν την εμφιάλωση

Χρησιμοποιούνται εντός 3 – 4 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής. Μετά την παρέλευση 6 μηνών, συστήνεται έλεγχος και πιθανώς επανεκατεργασία.

Αποθηκεύονται σε καθαρό εσωτερικό  χώρο, σχετικά αεριζόμενο, απαλλαγμένο από οσμές, μούχλα κ.λ.π., μακριά από άμεσο ηλιακό ή τεχνητό φως, εστίες θερμότητας, χρώματα, πετρελαιοειδή, προϊόντα με χλώριο  και  ανισόλη  / γλυκάνισο.

Η ιδανική θερμοκρασία φύλαξης είναι 12ο – 25ο C.

Φυλάσσονται στη συσκευασία τους, σε αεροστεγώς κλειστές σακούλες και οι σακούλες μέσα στα χαρτοκιβώτια.

 

Έλεγχος της Εμφιαλωτικής Μηχανής 

Γίνεται πάντοτε πριν την έναρξη των εμφιαλώσεων 

Οι σιαγόνες πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.

Να  μη  τραυματίζουν  και  να  μη  χαράζουν  το  φελλό.

Η προτεινόμενη συμπίεση των σιαγόνων είναι ~ 15,8 mm  υπό φυσιολογικές συνθήκες. 

Ρυθμίζουμε  σωστά  το  γεμιστικό  μηχάνημα,  ρυθμίζοντας  και  τη  στάθμη  του  κρασιού.  

Πλύσιμο και καθάρισμα της εμφιαλωτικής  μηχανής μετά από κάθε εμφιάλωση και καλό καθάρισμα πριν από κάθε νέα φάση εμφιάλωσης. Επίσης,  σύντομοι  καθαρισμοί  κατά τη διάρκεια των  εμφιαλώσεων.

 

Ο Ρόλος της Φιάλης 

Η  καταλληλότητα,  η  συμβατότητα  με  το  πώμα  και  η  καθαριότητα  της  φιάλης,  παίζουν  πολύ  σπουδαίο  ρόλο  ώστε  να  πετύχουμε  το  επιθυμητό  αποτέλεσμα. 

 

Έλεγχος  και  οδηγίες  εμφιάλωσης 

Η  θερμοκρασία  κατά  την  εμφιάλωση  πρέπει  να  είναι :      περίπου   12ο C  –  22ο

Το  κενό  διάστημα  μεταξύ  φελλού  και  κρασιού,  ανάλογα  με  τη  θερμοκρασία  του  κρασιού 
και  του  περιβάλλοντος  χώρου,  πρέπει  να  είναι  από  20 mm   έως  25 mm

Τα  πώματα  που  περισσεύουν  τα  ξανακλείνουμε  αεροστεγώς  στη  σακούλα  τους.

Όσα τυχόν παλιά πώματα  περίσσεψαν στην εμφιαλωτική  από προηγούμενη εμφιάλωση, είναι πιθανώς μολυσμένα και πρέπει να απαξιωθούν.

Μετά την εμφιάλωση οι φιάλες πρέπει να παραμένουν σε όρθια θέση για 24 – 48 ώρες

Εσωτερική  πίεση στον κενό χώρο μεταξύ κρασιού και πώματος  24 ώρες  μετά την εμφιάλωση :
- 0,3 bar  έως  + 0,3 bar     στους  20ο C      για  « ήσυχο »  κρασί.   
(Η  πιο  πρόσφατη  επίσημη  εκδοχή  είναι   -0,2 bar   έως   +0,1 bar)

 

Είναι  πολύ  σημαντική  η  παροχή   όλων  των  πληροφοριών και  η  συνεργασία    με  τον  προμηθευτή  των  πωμάτων,  ώστε  να  αποφύγουμε  αστοχίες  και  να  πετύχουμε  το  καλύτερο  δυνατό  αποτέλεσμα.






active³ 4.8 · © 2000 - 2012 IPS Ltd · Όροι χρήσης